Våga vara nybörjare

30 jan 2016

Som vi tidigare sagt, har vi alla varit nya på gymmet. Det finns inget sätt att undvika den första förvirrande tiden på ditt nya gym, det är bara att våga ta sig dit och börja. Så småningom kommer gymmet vara som ett andra hem för dig. Men vi förstår att det är tufft att ta steget, därför har vi några tips för att hjälpa dig.

5 tips när du ska börja gymma:

Trots att det är omöjligt att börja som nybörjare, finns det saker du kan göra för att underlätta påbörjandet av din gymträning. Det får kännas lite jobbigt i början, men det är fortfarande viktigt att det känns överkomligt. Med dessa tips kommer det förhoppningsvis göra det.

1. Få en genomgång av någon på gymmet.

Ofta ingår det en genomgång av alla maskiner och redskap när du just skaffat ett gymkort, fråga bara i receptionen. De vet var allt ligger och hur allt fungerar. De är med all säkerhet bara glada att hjälpa dig.

2. Testa gruppass.

Det kan passa dig om du har svårt att veta vilken träning som passar dig, eller om du inte tar ut dig tillräckligt på dina individuella pass. Det brukar finnas alla möjliga pass, både för styrka och kondition. På gruppass har du en instruktör som visar hur du gör allt och du slipper själv skapa ett träningsprogram.

3. Packa med träningskläder till jobb eller skola

På så sätt slipper du den vanliga fällan, det vill säga att ta sig hem från jobbet och hamna i soffan för att sedan aldrig ta dig till gymmet. Om du packar med träningskläderna till jobbet är det bara att gå direkt till gymmet och du riskerar inte att fastna i soffan.

4. Skaffa en träningskompis

När motivationen tryter är det ofta skönt att inte vara ensam. Om du tränar tillsammans med en träningskompis kan hen motivera dig när du inte vill träna och vice versa.

5. Var inte rädd att testa

Sist men inte minst: VÅGA. Du kommer behöva testa sådant du aldrig gjort förut, annars kommer du aldrig känna dig hemma på gymmet. Det är lika bra att testa så mycket som möjligt med en gång, på så sätt kommer du snabbare lära dig och känna dig säker. Och kom ihåg: alla har varit nybörjare.

Glöm inte att ha kul när du gymmar!