Träna på utegym

14 sep 2020

En favorit är helt klart att träna på utegym. Att känna den friska luften samtidigt som man tar ut sig till max är en oslagbar känsla. Dessvärre är utomhusgym något av en bristvara på många platser runt om i Sverige och allt vanligare i utlandet. I vår mening borde det ställas upp allt fler utomhusgym för att ge människorna runt om i landet möjligheten att aktivera sig och styrka både muskler och hälsa.

Många människor är dock ovana vid är att träna på utegym. Dels av ren okunskap, dels av rädslan för utomhusgymmet och dess utrustning. Detta är absolut inget man behöver oroa sig för då det idag finns utegym med utrustning som matchar ett klassiskt inomhusgym.

Träningsutrustning – Gym

Då man tränar på gym brukar man allt som oftast rotera mellan samma typ av träningsutrustning som man har lärt sig att älska. Man har oftast sina rutiner, sina olika pass och utifrån detta använder man olika typer av träningsutrustning på gymmet. Detta kan du även göra på många utomhusgym.

Vad många faktiskt varken vet eller tror är att det idag finns mängder av grym träningsutrustning för utomhusgym, med liknande maskiner och redskap som på det vanliga gymmet.

Du hittar ett omfattande sortiment av utegym-utrustning på cado.se som erbjuder redskap av högsta kvalitet. Utbudet inkluderar både trä- och stålredskap som är designade för olika typer av träning och väderförhållanden. Med CADOs utrustning kan man skapa stimulerande och funktionella utomhusmiljöer för träning och rörelse, både på offentliga platser samt på skolor. För den som planerar att bygga utegym är CADO ett utmärkt val med deras utbud av högkvalitativa redskap.

Crosstrainer

En crosstrainer är det ultimata träningsredskapet som aktiverar hela kroppen. Funkar utmärkt både som uppvärmning och som huvudfokus under träningspasset. Numera finns det utomhusanpassade crosstrainers som gör sig perfekta på utomhusgymmet.

Stockar

Stocklyft är en klassiker när det kommer till utegym. Här kan du träna både biceps, axlar, rygg och ben. Här kan du göra allt från stocklyft till knäböj. Stockarna förekommer vanligtvis i olika storlekar och därmed även i olika tyngd.

Dip bar

En dip bar är nästan ett måste på utegymmet. En dip bar är ett smidigt träningsredskap där du kan träna triceps, bröst och axlar genom olika dips-övningar och pull-ups/chins. Dip bar förekommer vanligtvis i olika höjder.

Fler övningar
Friskis och Svettis har satt ihop en guide som visar dig 7 grymma övningar för utegymmet.

Inspireras av filmer!

På Youtube hittar du mängder med inspiration och träningsövningar du kan göra på egen hand. Här hittar du en video under fyra minuter som visar utegymsövningar för hela kroppen.

Hitta utomhusgym

Om du letar efter utegym i Stockholm kan vi tipsa om Motionera Stockholm som hjälper oss att hitta till utomhusgym i olika delar av Stockholm – supersmidigt!

Kanske är du bosatt i Göteborg och söker med ljus och lykta efter närmsta utomhusgym? Klicka dig in på Goteborg.se för att ta del av samtliga utegym i Göteborg med omnejd.