Utseendet har blivit viktigare

30 nov 2015

Gymbranschen är en bransch som blir större och större. Allt fler människor tränar, tyvärr är fokuset ofta på utseendet. Vi lever i ett samhälle där mycket kretsar kring utseendet. Det är viktigt att "se bra ut", ett uttryck som syftar på att passa in i samhällets syn på vad som är vackert. I media syns en kroppsform och ett ideal som alla försöker leva upp, något som är omöjligt då allas kroppar har olika uppbyggnad.

Istället borde fokus ligga på att må bra när du tränar. Träna för att få en starkare kropp, för endorfinerna som utsöndras eller för att lindra ledvärk. Eller någon annan personlig anledning. Det viktiga är att träna för din skull och ingen annans.

Missförstå mig rätt, självklart kan man bry sig om sitt utseende, men det bör inte vara huvudfokuset med din gymträning. Det finns många sätt att bry sig om sitt utseende, du kan köpa ett nytt klädesplagg, lära dig en ny sminkning, göra manikyrer, styla ditt skägg på ett nytt sätt eller vanlig enkel "slimning av magen" som det senaste - något som heter Lymfödem eller lipödem behandling detta i kombination med träning ska tydligen vara väldigt effektivt för fettförbränning. Det viktiga är att komma ihåg att inget ideal kan avgöra vad som är snyggt, samhället bestämmer inte när du är snygg - det bestämmer du. Må bra!